onsdag den 30. september 2009

billig fladskærm tyskland


Ønsker du at købe en billig fladskærm, bør du overveje at købe den i Tyskland, eller rettere hente den i Tyskland, men købe den i Danmark. Du undrer dig nok over hvordan dette hænger sammen, men det fungerer på denne måde:


Et firma der sælger fladskærme, fx Fleggard, har en butik i Danmark, tæt på grænsen. Her kan man se alle produkter, få dansk hjælp og vejledning fra uddannet personale. Her køber man så sit fjernsyn, med dansk garanti og under dansk købelov, men man skal lige køre over grænsen og hente sit fjernsyn på det tyske lager. Derved kan fjernsynet, selvom det købes i Danmark, sælges til tyske priser og med tysk moms. Der kan derfor ofte spares mange penge, specielt når der køres tilbud.


Jeg har selv købt min fladskærm billig i Tyskland. Jeg har et Philips 38 tommer fjernsyn, som i Danmark kostede 11.995 kr. i tyskland fik jeg det for 6.995 kr. Altså en besparelse på 5.000 kr.


Hvis jeg skulle være så uheldig at fjernsynet går i stykker, følger der en reperationsaftale med, så de kommer og henter fjernsynet og leverer det tilbage efter end reperation. Dette var med gratis og giver en rigtig god sikkerhed, når man nu bor mere end 200 km. fra butikken.

mandag den 28. september 2009

kør selv ferie polen


Kør selv ferie til Polen, vil blive en ferie du ikke fortryder.

Polen er et land i rivende udvilking. Vi er selv kommet der meget, og har familie dernede. Fra hvar gang man kommer kan man se forbedringer i infrastruktur, indkøbsmuligheder, byfornyelse mv. Der er rigtig mange muligheder i Polen for gode oplevelser. Det er utrolig fascinerende at køre i storbyer som Poznan og Krakow der ligner en hver anden europøisk storby, for derefter at køre halvanden time ud på landet, og se at man stadig kører i hestevogn og bor 3-4 generationer under samme tag.

Pris: Prisniveauet er rigtig fint. Man kan nemt spise og drikke godt for under 100 kr. pr. person, og ønsker man mindre fin mad, fx fast food er der masser af muligheder, og prisen er ofte under det halve hvad det er i Danmark. Der er også masser af indkøbsmuligheder mht. til tøj, sko mv. Det skal dog nævnes at importerede varer fortøldes så der ofte ikke er noget at spare. Dette er dog ikke altid tilfældet. Sidst vi var afsted faldt vi over nogle ecco sko til vores piger. I danmark koster de 500 kr. Men den præcis samme sko koster i polen 360 kr. Så der kan være penge at spare. Overnatning er også billigere end herhjemme.

Seværdigheder: To ting man skal se er den tidligere kz lejr auswitz samt saltminen i Krakow. Der er sikkert mange flere flotte og spændende seværdigheder, da Polen er et land med en stor spændende historie.

En ting man skal være særlig opmærksom på når man tager en kør selv ferie til Polen, er at alle veje ikke er i lige god stand, så pas på med at køre meget for stærkt på strækninger med ældre vej. Det skal også nævnes at der er meget fartkontrol i byerne, så det snbafales at overholde fartgrænserne.

En kør selv ferie til Polen kan klart anbefales, som et alternativ til de mere traditionelle rejser tl syden. Vejret er ofter ret godt, og i sommermånederne kan der være lige så varmt og dejligt som i syden.

mandag den 7. september 2009

Billig madplan

For at få en billig madplan, kræver det at man er villig til at bruge noget tid på at finde retter, og bruge tid på at lave maden. Til gengæld kan man med en madplan spare tid og penge.

Skal man lave en billig madplan, er der 2 ting der er vigtige. For det første at man vælger nogle retter som kan laves i store portioner, så der kan fryses mad ned til senere brug. For det andet, at man vælger retter hvor der relativt billige råvarer i. Eksempler på dette kunne være kødsauce, lasagne, kylling i karry, frikadeller mv.

Grunden til at det er fordelagtigt at lave store portioner er mange. Bl.a. er det billigere at have komfuret og ovnen i gang 1 gang frem for flere. Man sparer tid ved at lave større portioner da man ikke skal finde ting frem og vaske op flere gange. Endvidere vil det være muligt, blot at optø maden og opvarme den dage hvor man ikke har lyst eller tid til at lave ordentlig mad. I stedet for at købe fast food vil man kunne tage noget op af fryseren, som er nemt.

Med en madplan skal man ikke handle flere gange om ugen, hvilket øger risikoen for at foretage indkøb man ikke har brug for. På den måde gør en madplan sig billig i sig selv, da den automatisk giver en besparelse.

Jeg håber du kunne bruge disse tips til en billig madplan. God fornøjelse!