tirsdag den 15. december 2009

Mad mod depression



En depression er en sygdom som alle andre, men det er faktisk muligt at spise noget bestemt mad mod depression, som kan hjælpe med at få humøret høj, og energien frem igen. Jeg vil ikke gå i detaljer men beskrive forskellige grupper af fødevarer som kan hjælpen

FRUGT: Spis en masse frugt, gerne 6 om dagen. Bland frugten så det er bananer, appelsiner, æbler osv. for at få så mange vitaminer som muligt. Frugt giver mange vigtige mineraler og vitaminer, som positivt påvirker dit system, således at det vil være nemmere for dig at tænke positivt og agere derefter.

DRIKKEVARER: Drik vand. Gerne  2,5 liter pr dag. Husk endvidere mælk som også indeholder vigtige vitaminer og mineraler. Vandet giver energi. Når man drikker vand bliver blodet i kroppen mere flydende, man tænker mere klart og er ikke nær så søvnig.

MAD: Spis mad med stærke farver. Hvis din tallerken se spændende ud, vil synet påvirke dig positivt. Spis gerne meget salat, fisk og groft brød.

Jeg ved af egen erfaring at det er utrolig svært at have og bearbejde en depression. Følger du disse råd er det et lille skridt på vejen. Dog er det stadig meget vigtigt at man snakker med læge og psykolog, og følger den anbefalede medicinske behandling der er udstukket.