søndag den 29. august 2010

hvilken processor skal jeg vælge

Hviken processor skal jeg vælge er nok et af de spørgsmål du stiller dig selv når du leder efter ny computer. Og det er et meget relevant spørgsmål, da processoren er hjertet i computeren. Men der er heller ikke grund til at vælge den nyeste og bedste processor på markedet, hvis den computer du skal have kun skal bruges til surf på nettet og tekstbehandling. Derfor har jeg lavet et par guidelines du kan gå efter når du skal vælge den processor der skal sidde i din computer.

Generelt siger man at AMD processore er lidt langsommere end Intel processorer. Dog vil man som alm. bruger ikke kunne mærke forskel, og da computere med AMD processorer er lidt billigere, end dem med Intel, kan en AMD processor være et fornuftigt valg.

Generelt vil man, hvis man vælger en processor med 2 kerner og med 2,2 ghz, ikke gå helt forkert i byen. Men da der er så mange forskellige processorer at vælge imellem, og modeller af de enkelte processorer kan jeg ikke give en specifik anbefaling af en processor. I stedet vil jeg henvise til en side, hvor du kan sammenligne mere end 300 processorer, og se hvor din ligger på ranglisten. De første 40 - 50 stykker er meget hardcore brugere, der laver grafik, bruger billedbehandlingsprogrammer og spiller grafiktunge spil. De næste 100-150 er udemærkede processorer til blandet brug. Herefter skal du kun vælge den såfremt brugen af computeren er til små programmer, surf på internettet samt tekstbehandling.

Sammenligning af processorer

lørdag den 28. august 2010

God bærbar computer



Leder du også efter en god bærbar computer, og har du ikke det store kendskab til processorstørrelse, ram, skærmopløsning og grafik, så er du nok havnet i det samme sorte hul som mig. Det er nemlig utrolig svært at finde rundt i junglen af bærbare computere. Hvilket fabrikat er godt, hvilke specifikationer er vigtige at fukusere på, og hvilken pris er god?

I min søgen på at finde ud af hvad der var godt og skidt, faldt jeg over et indslag i DR rabatten, hvor de i samarbejde med forbrugerrådets magasin Tænk, tester 10 forskellige bærbare i 6 kategorier. Du kan komme til artiklen ved at trykke HER!

Man får et rigtigt godt indblik i hvad man skal være opmærksom på. Ellers vil jeg anbefale dig at bruge EDBpriser.dk hvor du kan benytte deres forum til at stille spørgsmål omkring hvad for en computer de vil anbefale ud fra dine krav om pris, samt hvad den skal bruges til. Endvidere kan du også her få hjælp til spørgsmål omkring processor, ram, grafik, skærm mv.

Når du finder den eller computere du finder interessant, vil jeg anbefale dig at søge efter tests og anmeldelser af modelle, eller lign. modeller, samt generelle oplevelser med producenten fx. HP, Asus eller MSI. Når du har gjort dette kan du ikke gøre mere, og føler du produktet er godt til dit brug, så køb.

Jeg håber at dette har hjulpet dig på vej, til at få en ny god bærbar computer.

søndag den 22. august 2010

Samleje på stranden

Samleje på stranden, eller "sex on the beach" som det er så kendt for, er nu ikke lige så romantisk som det udgiver sig for at være.

Selvom det er romantisk og smukt at nyde en solnedgang, liggende sammen, mens man hører på vandets stille klukken op på stranden, bliver det en ganske anden sag når man kommer til selve elskovsakten. Ja, det er frækt og pirrende når man ligge på et offentlig sted, og andre kan tage en på fersk gerning, men den altoverskyggende dræber er sandet.

Der er sand alle vegne og sand kombineret med elskov stinker. Derfor vil jeg klart anbefale andre udendørs steder som parker, skove mv. som ikke har masser af sand til at irritere, hvis du/i påtænker udendørs sex.

Dette var min mening om samleje på stranden. Hvad er din holdning, giv en kommentar...

Lalandia Billund - Erfaringer med Lalandia i Billund


Mine erfaringer med Lalandia i Billund, er meget positive. Jeg har været der en gang med familie og venner, og vi vender helt sikkert tilbage. Vi var 4 voksne, og 3 børn på hhv. 3,2 og 0.

Vi boede i et Design Plus 6 hus, som var rigtig lækkert. Der er det meste. Fuldt møbleret med lækre nye møbler, fint fladskærm med div. kanaler. Tre store værelser samt stort badeværelse, med spa, bruseniche mv. Køkken med køle- og fryseskab, mikrobølgeovn, keramiske kogeplader og stor ovn. huset er fint stort til 6-7 mennesker, dan man jo ikke opholder sig i huset mange timer i løbet af opholdet.

I selve Lalandia Resortet er der 10.000 m2 badeland i VERDENSKLASSE. Der er bassinner til alle aldre og temperamenter. I badelandet findes to restauranter samt flere barer. Her er vandrutschebaner i verdensklasse, og igen til alle aldre og temperamenter. Jeg tror ikke der findes lignende i europa, og det er da også skandinaviens største badeland.

I centeret er der desuden legelandet Monkey Tonkey land hvor ungerne kan få mange timer til at gå. Endvidere finder man aktiviteter som bowling, badminton, minigolf, fitness, tennis samt 3 restauranter og et udvalg af butikker.

Ferie i danmark er selvfølgelig tit i den dyre ende, men i Lalandia er prisen ikke højere end andre steder. Man kan fx. spise en lækker buffet, som er rigtig god, men forret, hovedret og dessert for 189 kr pr voksen, og 79 kr. for børn, hvilket ikker er mere end hvad det koster på en almindelig restaurant. Tager man ind til Billund og handler, og laver mad i huset, kan det gøres for det samme som du/i er van til.

Vi vil helt sikkert komme igen til Lalandia i Billund, vi glæder os allerede.

lørdag den 14. august 2010

Shopping i Alanya


Der er mere end gode muligheder for shopping i Alanya. Alanya er fyldt med butikker, og her finder du alt fra vandpiper og skakspil, til tøj, sko og bælter.

Man kan finde alt i Alanya, og har mna brug for at få shopping genet tilfredsstillet, så burde det kunne lade sig gøre her. Der er specielt mange tøjbutikker med mærkevarer fra fx lacoste, Tommy Hilfiger, Dielse, G-Star, Adidas, Nike, Levis mv. Dog er det ofte kopivarer, hvilket betyder at prisen selvfølgelig er meget lavere. Derfor må man heller ikke forvente at varen har samme kvalitet som den originale man køber i Danmark. Dermed skal det ikke siges at kvaliteten dermed er dårlig, man kan faktisk finde udemærkede varer, bare man ser sig for.

Sørg for at du i de første dag prøver og mærker de samme produkter flere steder, samt forhører dig om prisen, da begge kan svinge fra sted til sted. Når du har fundet de ting du vil have, og fundet de steder du kan købe dem, er det tid til at gå i gang med at handle. Hvis det er muligt vil jeg anbefale dig at, købe flere ting det samme sted, for at få en bedre mulighed for at forhandle om prisen. Og der skal handles om prisen. Sælgeren starter høj, og du skal starte lavt. Vær en hård forhandler og går kun lidt op ad gangen. Endvidere skal du inden du begynder at forhandle sætte dig en makspris, og start med at tilbyde mindre end din makspris. Det er rigtig svært at vide hvornår man når den rigtige pris, men føler du at det er en rimelig pris for varerne, så køb.

Butikkerne i Alanya modtager både Lira samt EUR så spørg om begger priser, da der kan være forskel i forhold til kurser, og derfor noget at hente her. god fornøjelse med din shopping i Alanya.

tirsdag den 10. august 2010

Billeje / biludlejning i Alanya



Der er mange muligheder for billeje i Alanya, og det kan klart anbefales at leje en bil i en dag, frem for at tage en dyr tur.

Der er ufattelig mange butikker der har forskellige busturer som man kan komme med for ml 15 og 30 EUR pr. person. Og det er da nemt at sætte sig i bussen og blive fragtet fra A til B, og tilbage igen. Men har du/I mod på at selv finde vej og lave lidt research hjemmefra er der mange penge at spare ved at leje en bil.

Da vi var i Alanya i August 2010 lejede vi en 7 personers bil for 55 EUR incl. forsikring og eskl. benzin. Vi kørte til Dimcay floden (den kolde flod) og op til borgen. Ture som ville have kostet omkring 100 EUR pr tur. Endvidere brugte vi bilen til at køre ud og opleve et marked i byne Konakli, 12 km. vest for Alanya.

Trafikken i Alanya er ikke værre en i Åhrus eller københavn, og der bliver kørt pænt, også pga. de mange turister der kører rundt i lejede biler. Man kan i mange af de små supermarkeder købe kort over Alanya og omegn, og derved orientere sig ad den vej. Med bilen kan man evt. også køre ind i Tyrkiet, og derved komme væk fra de store turistområder, og se en mere Tyrkisk by, hvis man er til det.

Når du/I skal leje en bil i Alanya, så tag gerne en af de store som Avis eller Europe Car. Der er dog også lokale som er fine nok. Hvis butikken ligger ud til vejen, ser fin ud og personalet er flinke, så kan du uden problemer leje bilen. Tag ikke sidegadeudlejerne. Man ved ikke hvad man får og hvad de kan finde på.