fredag den 1. juli 2011

Myggestik forebyggelse


Forebyggelse af myggestik
Myggestik irriterer hvert år flere tusinde danskere, og kan gøre en hyggelig sommeraften, til et mareridt. Nogle mennesker føler at de blive stukket oftere end andre, og der er faktisk rigtigt. Når en myg skal finde os, bruger den 3 parametre. Vores udånding (kuldioxid) kan den registrere. Så kan myggen mærke vores varme, så jo varmere vi er, des nemmere har myggen ved at finde os. Det sidste og vigtigste parameter er vores lugt. Alle mennesker lugter forskelligt. Det har ikke noget med hvor god man er til at gå i bad og vaske os. Det er den medfødte naturlige duft myggen går efter, og det er her at der er nogle mennesker der er mere attraktiv, i forhold til andre.


God og dårlig forebyggelse af myggestik
De forebyggelsesmidler man kan få i Danmark, er karakteriseret som svagt til moderart forebyggende. Grunden til det, er sundhedsstyrelsens skrappe krav til de produkter der sælges i Danmark. For at produktet skal virke effektivt, bør det indeholde stoffet DEET. Man kan købe forebyggelsesmidler i bl.a. Sverige med dette stof. Dog anbefaler sundhedsstyrelsen at man tager sine forholdsregler, når man køber og bruger produkter fra udlandet.
Mange køber også myggelys, men nok forgæves. Der findes nemlig ingen dokumentation for at myggelys skræmmer myg vær, eller på anden måde har en forebyggende effekt. Varmen tiltrækker faktisk myggene, men den duft der er i, kan måske forvirre myggen lidt, så den har sværere ved at finde os. Men det er ikke dokumenteret.
Så for os danskere, må vi desværre finde os i myggene og deres stik, og hvis du er ekstra udsat for myggestik, vil jeg anbefale dig at prøve forskellig midler, for at finde det der virker bedst. Men forvent ikke at du bliver helt fri for de små myg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar