lørdag den 28. november 2009

sygemelding depression


Sygemelding under depression er der mange meninger om. Nogle mener at det er det bedste i verden, og andre mener at der er med til at grave et endnu dybere hul for den depressionsramte.


Min erfaring er at en sygemelding, sammen med lægelig behandling, både samtaleterapi samt medicinsk behandling, er den bedste løsning for en depressionsramt, i hvert fald i starten af sygdomsforløbet. Den depressionsramte kan få fred fra arbejde, og andre pligter, og kan fokuserer på at blive rask så hurtigt som muligt.


Det skal dog siges, at man ved en sygemelding ved depression, skal være meget opmærksom på at være åben om sin sygdom. Ja, det er mega svært at sige til sin familie, arbejdsgiver, kolleger, venner mm. at man har fået en psykisk sygdom, da mange opfatter dette som tabu. Men det at man er åben, fjerner en stor byrde fra dine egne skuldre, og giver de mennesker der er omkring dig, mulighed for at fprstå hvorfor du agerer som du gør, og tager hensyn til dette. Som hovedregel må man ikke presse mennesker med depression, men ligepræcis dette skridt om at være ærlig om sin situation, er essentielt for at komme gennem depressionen på den bedst mulige måde. Om det er læge, familie eller venner der skal "presse" eller med andre ord vejlede den depressionsramte, mod og igennem denne proces er ligemeget, bare det bliver gjort.


Når man så går hjemme, er det utroligt vigtig at man kommer ud af huset, enten vad at gå en tur, hente og bringe børn, handle ind, besøge familie eller venner mm. Bare man ikke kun sidder hjemme, da dette kan forstærke depressionen i form af angst for at møde andre mennesker der vil konfrontere en med hvorfor man er hjemme, eller mulighed for at fordybe sig i egne negative tanker.


Mit råd til dig som er depressionsramt er derfor at tage en sygemelding. Brug tiden på at fokuserer på dig selv, og vær ikke nervøs for dit job. Du er ikke uundværlig på din arbejdsplads, og din funktion er der til dig når du er klar til at komme tilbage.


dette indlæg er skrevet på baggrund af mine egne private erfaringer med depression.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar