torsdag den 15. april 2010

Langvarig forkølelse

En langvarig forkølelse er noget som de fleste danskere oplever. Ved en langvarig forkølelse forstås der en forkølelse de varer mere end en uge, hvor symptomerne ikke aftager eller skifter og hvor man i perioder har udsving ved fx hovedpine eller feber.

Årsagerne til en langvarig forkølelse kan være mange. I nogle tilfælde bliver man angrebet af et virus som kroppen har svært ved at bekæmpe. Det kan være man sådder i træk på sin arbejdsplads, eller i en periode laver noget hvor man er i meget skiftende temperaturer, fx en kørende sælger som stiger meget ind og od af sin bil med klimaanlæg.

Hvordan bekæmper man så den langvarige forkølelse. Mit første råd er at man skal opsøge en læge. En læge vil hurtigt kunne fastslå årsagen til forkølelsen, og på den måde give dig den bedste medicenering sam vejledning om hvordan du kommer ovenpå igen.

Har du ikke mulighed for, eller ønsker du ikke at opsøge en læge vil jeg give dig følgende råd.
1. Spis vitaminer, frugt og grønt. Kroppen arbejder på højtryk for at bekæmpe virus, og har brug for de bedste næringsstoffer den kan få. Drik desuden en masse vand da du, specielt under feberperioder, taber meget væske.
2. Drik noget te med honning eller spis lidt slik for at få noget hurtig energi. Kroppen har brug for noget nemt omsætteligt der giver energi, og her er sukker rigtig godt.
3. Sygemeld dig et par dage, for på den måde at give dig selv et pusterum. Slap af i de dage og stress af. Få desuden familien til at tage over, så du lave så lidt som muligt i 1-2 dage så kroppen kan bruge al sin energi på at bekæmpe forkølelsen. Det er bedre at du ikke er på arbejde, end at du kun arbejder på halv kraft i 2-3 uger, det er jeg sikker på at din arbejdsgiver også er enig i.
4.  Er du efter et par dage, hvor du følger disse råd stadig meget ramt, skal du opsøge læge, da årsagen til forkølelsen kan skyldes en mere alvorlig grund end de alm. kendte.

Jeg håber du kan bruge mine råd, og rigtig god bedring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar