lørdag den 31. juli 2010

Flyve - Flyvning og skoldkopper


Det er dejlig nemt og hurtigt at flyve, hvad enten man skal på ferie, eller bare bruger flyet som transport fra A til B. Flyvning og skoldkopper er ikke en god coctail, og hvert år rammes mange børn af skoldkopper i sommermånederne, med risiko for at planlagte rejse blive påvirket af dette. Jeg vil her give lidt information om hvordan man skal forholde sig i den situation at man har planlagt en rejse hvor man skal flyve, og en i familien rammes af skoldkopper.

Har dit barn skoldkopper, må barnet ikke flyve. Ingen luftfartsselskaber vil medtage syge børn med smitsomme sygdomme som fx skoldkopper. Har du planlagt en rejse, og bliver en i familien ramt af skoldkopper, bør I derfor opsøge en læge, gerne uvildig, der kan udstede en lægeerklæring på at sygdommen ikke længere smitter. Kan han ikke det, bør ferien aflyses. Får i en lægeerklæring på at sygdommen ikke smitter, anbefaler jeg jer at tage kontakt til rejsebureauet eller flyselskabet, for at høre om lægeerklæringen er nok for at kunne komme med. Grunden til dette, er at nogle flyselskaber ikke vil flyve med passagerer før der er gået en uge efter sygdommen er stoppet med at være smitsom.

Vælger i alligevel at prøve at komme ombord uden lægeerklæring eller med lægeerklæring, er det meget vigtigt at påpege, at de fleste forsikringer kun dækker til check-in. Dvs. at kommer man først ind i afgangshallen eller flyet, for derefter at blive bortvist, dækker forsikringen ikke den tabte rejse. Kaptajnen har altid ret til at bortvise passagerer der efter hans skøn er til risiko for de andre passagerer på flyet. Derfor vil mit råd her være at forsøge, at dække skoldkopperne til med tøj, og evt. make-up. Gør dog ikke det hvis barnet udviser andre symptomer som feber, opkast mv og ej heller hvis skoldkopperne kun lige er startet med at komme frem, da skoldkopper er aktiv i 7-10 dage. Derfor vil I, selvom i kommer frem med flyet, ikke kunne nyde jeres ferie, da barnet ikke vil kunne bade og deltage i aktiviteter med andre børn. andre forældre på hotellet vil straks bemærke skoldkopperne, og i vil stå i et rigtig dårligt lys, og måske risikere at blive smidt ud af hotellet.

Så flyvning og skoldkopper er ikke en god blanding. Det er rigtig træls at få ødelagt sin ferie, men har man tegnet en god forsikring kan man trods alt få sine penge igen, og rejse på et andet tidspunkt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar