onsdag den 28. april 2010

Fartbøde i Tyskland

Man kan få en fartbøde i Tyskland på to måder, enten ved automatisk trafikkontrol (fartfælder) eller ved at blive stoppet af en patrulje.


Bliver du stoppet af en patrulje, er der kun et at gøre - Betale ved kasse 1. Har du ingen penge på dig tager politiet dig med til den nærmeste bank, hvor du kan hæve. Har du ikke mulighed for at hæve kan du risikere at der beslaglægges værdier, aller at du kommer ind og sidde (i slemme tilfælde)
Fartfælder i Tyskland er straks en anden sag. For et år siden fik man sjældent en bøde tilsendt fra Tyskalnd, da Danmark og Tyskland ikke havde en aftale om udveksling af oplysninger via. centralregistret for motorkøretøjer. Der er dog kommet nye regler, der betyder at landene imellem, kan sende bøder større end 70 EUR. Læg mærke til kan. Det er en vurdering om man vil restforfølge synderen, i forhold hvor mange ressourcer der er i politiet.

For at få en bøde over 70 EUR skal man køre mere end 26 km/t for hurtigt på landevej, motorvej mv. I lukkede vejsystemer, byer og 30 km zoner er det dog 21 km/t.

17 kommentarer:

 1. I en verden hvor klimaforandringer, naturkatastrofer, krig, hungersnød osv. bliver din og kommende generationers store problemer er alt hvad du kan bidrage med et indslag om "Fartbøde i Tyskland". Der er sandelig håb forude for menneskeheden, hvad...

  SvarSlet
 2. Hvis du synes at denne artikel er så ligegyldig, hvorfor har du så søgt på det og læst artiklen?

  Du må jo selv have synes at det var spændende at læse. Håber ikke at blogforfatteren lader sig afskrække af underlige kommentarer som dine.

  Mht. bøde i Tyskland har jeg formået at blive blitzet flere gange, men har aldrig set et bødeforlæg. Men har nok også holdt mig på den rigtige side af bødestørrelsen over 70 EUR

  SvarSlet
 3. Jeg lader mig bestemt ikke afskrække, og vil fortsætte med at blogge om de ting der falder mig ind, og som jeg tror at andre gerne vil vide mere om.

  Tak for din historie fra Tyskland. Hvis andre har historie omkring fartbøder i Tyskland skal i endelig lægge en kommentar.

  SvarSlet
 4. Jeg har d.d. fået en bøde fra sommerferien.
  Det er en fotofælde der har taget mig. Jeg kørte 89 km/t hvor jeg måtte køre 70 km/t
  Bøden lyder på 30 EUR, så de har da sendt mig en både på en væsentligt lavere beløb end de 70 EUR som beskrives.
  Jeg har lejet bilen i Tyskland ved Europcar, så måske det er det udslagsgivende ?
  Påtænker ikke at betale den (eller de 2 andre som må være på vej)

  SvarSlet
 5. Til rytter

  Jeg er helt sikker på at der er fordi du har lejet en tysk indregistreret bil at du får bøden. Den er jo højst sandsynlig sendt til Europecar, som ikke vil betale bøden, og så sender de den videre til dig.

  Jeg er selv blevet blitzet to gange, og har aldrig modtaget bøden, har dog desværre modtaget en fartbøde i Tyskland på landevejen ved en fartkontrol, og det var betaling ved kasse 1 !!!!!

  SvarSlet
 6. hej Thomas Jørgensen

  Ved du om reglerne er ændret siden dette indlæg 28.4.2010 og eventuelt om der er en forældelsesfrist for fartforseelser.

  Dette da jeg har modtaget brev fra SKAT om udveksling af registreringsoplysninger på min bil til en tysk politikreds om en trafikforseelse den 16.1.2010 og i dag skriver vi den 18.3.2011.

  På forhånd tak,

  Mvh.
  Mikkel

  SvarSlet
 7. Hej Mikkel

  Så vidt jeg ved, er reglen stadig, at bøder under 70 EUR ikke bliver sendt til andre lande, hvorimod man helt sikkert får en bøde hvis den er på 70 EUR eller over.

  Kan du huske at du er blevet blitzet, eller er du helt uforstående overfor at du risikerer at få en bøde, fra et ophold i Tyskland?

  Vh

  SvarSlet
 8. Hej Thomas

  Tak for svar.

  Og ja jeg tror ikke jeg kan løbe fra at jeg blev blitzet et par gange.
  Men jeg har stadig ikke hørt fra det Tyske politi, så jeg satser på bøden er faldet for forældelsesfristen.
  Men hvis jeg hører nærmere skal jeg nok komme tilbage.

  Mvh.
  Mikkel

  SvarSlet
 9. Vides det hvilken farve blitz der bruges i Tyskland?
  Er netop vendt hjem og mener der er risiko for at jeg er blevet blitzet i en 60 km-zone på motorvejen.
  Mvh.
  PLØK

  SvarSlet
 10. Hvilken farve blitz bruger de i Tyskland?

  SvarSlet
 11. Hejsa

  Det jeg har prøvet er rød, ligesom i Danmark.

  SvarSlet
 12. Det håber jeg den er, for så var det ikke en ATK jeg ramte med 130 km/t i en 100 km/t zone.

  Det var med hvidt lys.

  Men nu må vi se, om der kommer noget med posten.

  SvarSlet
 13. ja den er rød - har lige set farven i formiddags - slipper nok ikke for at høre fra dem, men krydser fingre - kørte 140 hvor motorvejen sluttede, og måtte kun køre 100 :o(
  Nu venter jeg spændt på at se hvad der dukker op, men kan se den bliver i den lidt pebrede ende, så øv

  SvarSlet
 14. Jeg er blevet blitzet i Tyskland, hvor jeg kørte 153 hvor man måtte køre 100..... Sådan går det når man lejer en dejlig bmw hos Sixt ;)
  Kan man ignorere henvendelsen? Jeg ved ikk hvasd bøden er på, der er blot et billede og et ark, som jeg skal udfylde.

  SvarSlet
 15. Hejsa

  Jeg tror ikke man bare kan ignorere den. Men har ikke prøvet det, så vil lade det være op til dig.

  SvarSlet
 16. Er netop blevet ramt af det "røde/orange" lys i Tyskland. Dette lige indenfor et byskilt, og så endda om natten = blind de næste 100 m, hvor smart er det lige at fyre discolyset af, lige i snotten af folk, så man ikke kan se en pind;-). Kørte ca 62 km/t i byzone. Nogen ide om der kommer et billede med posten??

  SvarSlet
 17. Jeg fik et mega lysglimt lige i fjæset på motorvejen i Tyskland. Jeg ved ikke hvad hastighedsbegrænsningen var, men "pilen" var over 160 km/t.
  Så er spørgsmålet kan der udstedes/overføres klip i kørekortet til det danske system via Tyskland ?

  SvarSlet