fredag den 24. juli 2009

Hvordan laver man Helstegt pattegris – Sådan gør du


Vi skulle holde en indflytterfest i vores nye hus, og helstegt pattegris var øverst på min ønskeseddel over mulige menuer. Helstegt pattegris er fantastisk lækkert, og den er flot at vise frem før servering. Vi fandt dog hurtigt ud af, at det var relativt dyrt at få den lavet af en slagter. Så vi besluttede at vi selv ville lave en, hvor svært kan det dog være J

Jeg søgte på nettet, men kunne ikke finde meget hjælp til hvordan man laver sådan en karl, så jeg har nu besluttet at lægge mine erfaringer ud til glæde for alle der selv vil prøve kræfter med den store grill. Så her er min lille guide Helstegt pattegris – sådan gør du:

Vi valgte at leje en grill hos en slagter. Grillen var en aflang lukket grill, hvor grisen skulle ligge på en rist, hvilket gør det meget nemmere for utrænede at styre grisen. Grisen købte vi hos et lokalt slagtehus, altså et slagteri, og derved sparede vi slagterens fortjeneste. Da vi kom hjem med grisen ridsede vi den og gned den ind i groft salt.

Grillen tændte vi op med ca. 25 kg grill kul, Heat Beads, som holdte tiden ud. Grisen skulle stege i ca 4 timer, og hver halve time hældte jeg en dåseøl samt honning på grisen for at give den en god smag og lækker glasering. Efter de 4 timer var grisen klar til første udskæring, skinkerne (baglåre) og nakken skulle dog have lidt mere, men det var ikke noget problem, da jeg så startede med mørbrad, flæskesteg og spareribs. Jeg skar store stykker af grisen direkte på grillen, og parterede dem så på et skærebræt. Derved holdte grisen sig varm, og de tykke stykker kunne stege videre.

Jeg vil anbefale alle at lave helstegt pattegris til deres fest. Det er nemt og bekvemt, og alle kan li det. Rigtig god fornøjelse.

2 kommentarer:

  1. Det er blevet endnu nemmere at lave helstegt pattegris. Hvis du køber pattegris hos Grillselv.dk kan du låne grill og køletrailer - Gratis! På hjemmesiden kan du se en film som viser hvor nemt det i virkeligheden er, at lave en helstegt pattegris i en lukket grill

    SvarSlet
  2. Tusind tak for erfaringerne!
    Nu er jeg lidt mere tryg ved at starte grillen op imorgen!

    SvarSlet