tirsdag den 11. august 2009

Cola afhængighed

kan man lide af cola afhængighed. Nogle vil sige ja, og andre nej. Er folk der drikker kaffe afhængig af kaffe og er folk der godt kan lide slik og spiser meget af dette afhængige, eller kan de bare rigtig godt lide det.

Nogle vil sige at cola afhængighed er noget pjat. Men man kan faktisk også være afhængig af cola, lige såvel som man er afhængig af rygning, ludomani, sex osv. De fleste der er afhængige af cola, er faktisk afhængig af sukkeret i colaen, derfor er de fleste cola afhængige afhængige af alm. cola. Det ses dog også at folk bliver afhængige af light cola. Nogle er afhængige af koffeinen og andre kan bare ikke lade være med at drikke det, da de virkelig godt kan li cola.

Drikker man for meget cola kan der være konsekvenser. Maven kan blive forstyrret af for meget cola indtag, og ødelægge mavesyren, med store fordøjelsesproblemer. Virker fordøjelsen opstår der mavepine og hård mave, hvilket betyder at det bliver utrolig ubehageligt at komme af med afføring. En anden konsekvens er syreskader på tænderne. Indtager man mange liter cola hver dag, fordelt over hele dagen, ødelægger man mundens ph-værdi, og øger derved risikoen betragtelig for at få syreskader og andre sygdomme i tænder og mundregionen.

Hvordan kommer man af med cola afhængighed. Der er kun en måde der virker, og det er at stoppe med at drikke cola -altså tage en kold tyrker. En god ide er ikke at være alene, dvs. sætte sin familie, venner og kolleger ind i problemet, og få dem til at hjælpe dig med at holde dig væk fra cola. Snak om problemet med dine venner, og søg evt. professionel hjælp til din cola afhængighed, hvis du ikke kan klare den selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar