søndag den 16. august 2009

Hjemmebagt knækbrød

Der er ikke noget som hjemmebagt knækbrød. Det er utrolig nemt at lave, det tager ingen tid, det er langt billigere end at købe det i butikkerne og det er et sundt alternativ til andre snacks. Glæden ved selv at lave hjemmebagt knækbrød er også stor, og vil få familien til at spise dem. Specielt hvis alle har hjulpet med at lave dem. Dette giver også mulighed for en hyggelig stund for familien, da børn uden problemer kan deltage i at lave knækbrød.

Her er opskriften på knækbrød: Til 2 bageplader.

1,5 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl græskarkærner
1 dl solsikkekerner
3 dl mel - frit valg men anbefalet grahamsmel
1 tsk. bagepulver
1,5 tsk salt
1,25 dl olie
2 dl vand

Fremgangsmåde:
Rør kerner, mel, salt, bagepulver og olie sammen. Tilsæt derefter vand og rør godt. Lad blandingen stå og hvile i ca. 10 minutter. Del blandingen op i to lige store portioner. Tag 2 stk bagepapir, med samme størrelse som din bageplade og læg blandingen i mellem de to stykker. Rul nu blandingen ud, så den dækker hele bagepapiret. Fjern det øverste lag bagepapir, og læg den udrullede blanding på bagepladen, og skær den ud i passende størrelser, efter din egen mening. Bag den i varmluftovn, ca. 15-20 minutter ved 200 grader. Herefter har du et sundt hjemmebagt knækbrød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar